Friday, July 31, 2009

SOKONG MANSUH ISA: TAHNIAH MAHASISWA KUIS!

1 comments
MAHASISWA MENGGUGAT!
Sebentar tadi seusai Solat Jumaat, para jemaah masjid yang kebanyakkannya mahasiswa KUIS telah mengadakan 'perhimpunan kecil' dihadapan masjid untuk menyatakan pendirian mereka terhadap Akta Keselamatan Dalam Negeri ISA.
Nyatalah mahasiswa KUIS yang satu ketika dahulu dianggap 'lembik' kini 'tampil' dengan gagah MEMBANTAH penggunaan Akta Zalim, Ikut Suka Aku (ISA) ini.
Perhimpunan anjuran Gabungan Mahasiswa Mansuhkan ISA (GMMI) ini berjaya mengumpulkan hampir 500 orang mahasiswa yang begitu bersemangat walaupun disirami terikkan matahari di atas kepala dengan laungan 'MANSUH,MANSUH,MANSUH ISA,HIDUP,HIDUP HIDUP MAHASISWA DAN ALLAHUAKBAR.
Ucapan-ucapan yang 'berapi-api' daripada beberapa orang wakil pimpinan mahasiswa tidak mengganjakkan mereka dari tempat berhimpun.
Perhimpunan ini turut disertai oleh para pensyarah dan jemaah luar yang solat di Masjid KUIS. ERA KEBANGKITAN MAHASISWA BERMULA!
Moga semangat ini terus membara di kalangan mahasiswa KUIS! InsyaAllah.
p/s: kalau dengan Kerajaan Malaysia pun mahasiswa KUIS dah pandai lawan, apa kata lepas ni lawan pentadbiran KUIS pulak!Apa tunggu lagi!!!

"membujur lalu melintang patah""melawan selalu,mengalah tak pernah"

1 comment:

  1. mcm kenal je sorg saudari dlm gmbr 2..erm,rupa2 nya dia sibuk dgn perhimpunan ni..patutlah aku ajak discuss psl asgnment,bg alasan sibuk la,meeting la,n pelbagai alasan kuno..tensen aku kna wat asgnment ni sorg2..erm,xslh nk memperjuangkn islam..tp asgnment 2 jgn lupe la cik kak oi..mna perginya komitmen sbg student???eee..xtau la nk ckp ape..

    ReplyDelete

 

Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com